Hubungi kami

Tel: +86-20-81716752

Fax: +86-20-86519325

Gerombolan: +8613533180895

E-mel:Cathy001@gdbahe.com

Tambah: Bangunan 51, 1850 Chuangyi Taman No. 200 Timur Fangcun Avenue, Daerah Liwan, Guangzhou, China

Rumah > Berita > Kandungan
Projek Reka Bentuk Ruang Bulat Aluminium Panel Nov 30, 2017

Dengan kemajuan teknologi, saringan filem di pawagam telah digital, tumpukan gulungan filem tidak lagi disusun di dalam bilik pemeriksaan. Pada zaman dahulu, filem-filem disimpan di gulungan filem, filem ditayangkan di panggung wayang dengan berjalan gulungan di projektor. Para pereka mengadopsi gerakan berputar gelendong sebagai tema pawagam ini, ditangkap dan digambarkan dalam persekitaran filem-tayangan yang berkesan dan moden.


5.jpg


Apabila penonton memasuki lobi, mereka akan disentuh oleh plat bulat yang diatur di seluruh siling. Gulungan filem digambarkan sebagai plat bulat yang besar dengan diameter 2.8 meter, yang dikaitkan dengan teliti oleh pereka, bersama-sama membentuk ciri siling yang besar dan kuat. Plat ini diatur untuk saling bertindih antara satu sama lain, dan diletakkan dalam pelbagai ketinggian. Corak bijirin kayu dan kesan pencahayaan bersama-sama mewujudkan rasa pergerakan dan penggantungan, menyerupai gegelang filem yang beku di tengah-tengah putaran. Plat adalah panel aluminium dicat dengan corak kayu, di mana corak bijirin kayu meningkatkan kesan 3D dan menambahkan tekstur ke Panel Aluminium Flat .

Para pereka mengadopsi nada bumi sebagai skema warna utama untuk projek ini, mewujudkan suasana yang ringan dan hangat di lobi. Batu-batu di 2 warna coklat yang berbeza digunakan di lantai, jalur batu panjang ini sejajar dengan ciri-ciri siling plat bulat, batu gelap meniru bayang-bayang plat ini di lantai. Corak lantai linear juga menguatkan rasa pergerakan ciri siling, mengakibatkan suasana dinamik di lobi.


3.jpg


plat bulat yang mewakili gulungan filem terus di seluruh siling, membawa kejutan visual kepada penonton, tetapi pada masa yang sama nada bumi mencipta suasana hangat di lobi


1.jpg


jalur batu dalam 2 warna coklat yang berbeza selari dengan plat bulat di bawah siling, yang dikaitkan dengan teliti oleh pereka


2.jpg


6.jpg


4.jpg